Zoeken

Blue Minds en het gevoel van geluk nabij het water

Recent onderzoek heeft aangetoond dat ‘blue space’ (zee, rivieren, meren) een positief effect heeft op het welzijn. Het boek “Blue Mind” van Wallace J. Nichols laat zien hoe dichtbij, in, op of onder water je gelukkiger, gezonder, meer verbonden en beter kan maken in wat je doet.Combineer dit met suppen, het ontspannende effect van water met het effect van lichaamsbeweging en je hebt een krachtige natuurlijke manier van ontspannen”

  • Op het water wordt iedereen rustig, je maakt contact met de natuur. Dit heeft een positief effect op je mentale gezondheid en je houding.

  • De kleur blauw laat mensen rustiger worden en helpt het zenuwstelsel ontspannen.

  • De geluiden van het water en het ritme van je peddelslag hebben een rustgevend effect. Het eenvoudige geluid vraagt aan de hersenen een minimum aan energie om te verwerken en schakelt zo een groot deel van je zintuigen uit.

  • Water is onze natuur. Wist je dat wij uit ongeveer 60% water bestaan?

'Wat is jouw water?'

👉Wat is het eerste water waar je aan denkt?

👉Hoe ziet het eruit, hoe voelt het en hoe ruikt het? '

15 keer bekeken0 reacties

Benieuwd naar meer info?

Via onderstaand inschrijvingsformulier krijgt u toegang tot de laatste trends en events in zake alle leuke dingen in het leven, rust en vertraging.  Via deze weg geef je toestemming om opgenomen te worden in onze database.  Je kan ten allen tijde uitschrijven. Uw gegevens worden met  respect behandeld. Meer informatie vindt u via onderstaande link.

Schrijf je in voor de SUP-conscious nieuwtjes