top of page

Waarom kan SUPPEN stress verminderen

Bijgewerkt op: 11 aug. 2019


"Recent onderzoek heeft aangetoond dat zowel 'Green space' (bomen, planten) als ‘blue space’ (zee, rivieren, meren) een positief effect heeft op het welzijn. Combineer het ontspannende effect van water met het effect van lichaamsbeweging en je hebt een krachtige natuurlijke manier van ontspannen”

WATER

· De kleur blauw laat mensen rustiger worden en helpt het zenuwstelsel ontspannen.

· De geluiden van het water en het ritme van je peddelslag hebben een rustgevend effect. Het eenvoudige geluid vraagt aan de hersenen een minimum aan energie om te verwerken en schakelt zo een groot deel van je zintuigen uit.

· Water is onze natuur. Wist je dat wij uit ongeveer 60% water bestaan?


BEWEGING & BALANS

· Elke vorm van lichaamsbeweging zorgt ervoor dat je lichaam endorfines vrijmaakt.

· Standup paddleboarding laat jou balanceren op het bord. Dit balanseffect kalmeert je hersenen en jouw zenuwstelsel. Om goed te balanceren verzachten ook de ogen en moet de geest zich focussen. Je stuurt hiervoor signalen naar de geest om te ontspannen. Op die manier ben je aanwezig in het moment.

· Je gaat volledig op in de ervaring, je bent je volledig bewust van elke spier in je lichaam terwijl je jezelf voortstuwt. Psychologen noemen deze toestand 'flow', waar je perfect opgaat in iets wat net moeilijk genoeg is om je volledige aandacht op te eisen. Het is hetzelfde gevoel van opmerkzaamheid, als in een zen-meditatie of bij mindfulness.

· Het ritme van de slag, de beweging op het water en de focus brengen je in deze flow.
NATUUR

· Contact maken met de natuur heeft een positief effect op je mentale gezondheid en je houding.

· Je krijgt op dat moment extra vitamine D van de zon. Zonlicht verbetert je humeur en helpt je 's nachts beter te slapen.

· Terwijl je ademt, maak je jouw luchtwegen schoon. Een energieke workout zoals SUP laat je diep ademen en zo zuiver je jouw longen.

· Het prachtige landschap kalmeert je en stimuleert je om serotonine en endorfines te produceren, hiervan word je gelukkig.

Als het leven je overweldigt, kom dan eens mee op het water. Ook jij verdient een leuke tijd.


#SUP #blue-space

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page