top of page

Winterklaar maken van je SUP-boardMet rustgevende herinneringen aan onze SUP-momenten in de zomer gaan we stilaan de winter tegemoet.


Als in het voorjaar de zon komt piepen dan ben ik er als de kippen bij om mijn SUP-board boven te halen. Zolang mogelijk ga ik erop uit. 

Maar onvermijdelijk komen daar toch de wintermaanden aan en hier in ons Belgenland wordt het dan tijd om de SUP op te bergen.

Zo’n groot voorwerp opbergen, is niet vanzelfsprekend. Graag geef ik je enkele tips: Het begint al bij de voorbereiding:

  1. Haal de vin uit je SUP-board. Plaats de schroef terug.

  2. Spoel je SUP-board en peddel zorgvuldig af. Neem de tijd om vuil of gruis weg te vegen en te drogen.  Begin niet te schrobben als je board nog vuil is!

  3. Gebruik vervolgens een milde, milieuvriendelijke (en boardvriendelijke) reiniger om je board van neus tot staart in te zepen. Vergeet de zijkanten en de vin niet! Nu je toch bezig bent, kan je ook de accessoires inzepen.

  4. Het is heel belangrijk om de SUP heel goed te laten drogen.  Overblijvend water kan leiden tot schimmel. 

  5. Als je een verstelbare peddel hebt, haal deze dan uit elkaar en spoel de stukken af ​​voordat je hem weer in elkaar zet voor opslag. 

  6. Zoek een goede plek waar je je board kunt opbergen zonder het risico te lopen dat het tijdens de wintermaanden omgegooid of beschadigd raakt. 

Lees ook zeker deze tips nog even.

Heb je een opblaasbare SUP?  Dan heb je het gemakkelijk: spoel het af, laat het leeglopen en stop het terug in de draagtas en stockeer het in een droge schimmelvrije omgeving: de kast, garage, …  Bij voorkeur ook een ruimte die beschermt tegen vrieskou.  Lees ook zeker deze tips.


Belangrijk om te onthouden:

  • Je SUP-board is gevoelig aan temperatuurschommelingen. Als je een ventilatieplug in je board hebt, maak deze dan los voor je hem stockeert voor de winter maar zorg ervoor dat hij nog steeds het gat afdicht tegen binnendringend vocht.

  • Je kan ook je SUP opgeblazen houden, maar dit neemt meer plaats in.  


Als je deze tips volgt, ben je bij de eerste zonnestralen vertrekkensklaar!


1.116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page